Nyheter

Här hittar du nyheter från Kungliga biblioteket.

7 juni 2023
KB har öppet hela sommaren, men det kan ta längre tid för dig att få hjälp. Under vissa veckor är en del funktioner och samlingar stängda.
22 maj 2023
Den svenska tryckfrihetsförordningen från 1766 har utsetts till världsminne av Unesco. Förordningen var först i världen, och innebar både rätten att uttrycka sig fritt och att ta del av allmänna handlingar. I dag bevaras det unika källmaterialet på Riksarkivet och KB.
2 maj 2023
På Filmarkivet.se publiceras nu över 150 filmer med samiskt innehåll från början av 1900-talet fram till och med 1980-talet!
25 april 2023
Har det oroliga världsläget väckt längtan efter ett annat liv? I de senaste årens bokflöde syns allt fler böcker som skildrar människans relation med djur och natur. Det visar KB:s sammanställning Utgivningspuls 2023 , som även redovisar statistik om den totala utgivningen av tryckta böcker, skönlitteratur och översättningar.
1 mars 2023
Nu finns två nya fackliga tidskrifter i söktjänsten Svenska dagstidningar: Handelsarbetaren och Handelsnytt. Välkommen att studera dem på plats hos oss.
9 februari 2023
Välkommen till vårens föreläsningar! Under sju onsdagar kan du lära dig mer om allt från Astrid Lindgrens stenogramblock till medeltidens litteratur.
11 november 2022
Sverige behöver stärka beredskapen för kulturarvet, enligt en ny rapport från Myndigheten för samhällsskydd (MSB). Frågan har aktualiserats av kriget i Ukraina, där även kulturarvet är under attack.
9 november 2022
Den 5 december deltar Kungliga biblioteket i Riksarkivets 30-årsjubileum av Unescos världsminnesprogram.
Föregående Nästa