fullskärmsbild

Nyheter

Här hittar du nyheter från Kungliga biblioteket.

9 september 2021
Välkommen till höstens evenemang på KB! Den 22 september startar serien Berättelser från KB, med en föreläsning om Dag Hammarskjöld.
8 september 2021
KB har nu samma öppettider som före pandemins utbrott. Du behöver inte längre förboka ditt besök.
8 september 2021
The National Library is now open without the need to pre-book your visit.
6 september 2021
Forskare kan fortsätta studera film, musik, radio och tv i KB:s samlingar på distans. Det är möjligt tack vare ett avtal med upphovsrätts­organisationen Copyswede, som ersätter det tillfälliga avtal som tecknades i början av corona­pandemin.
2 juli 2021
KB:s söktjänst Svenska dagstidningar fylls just nu på med miljontals nya sidor. Tack vare ett bidrag från Arcadia finns snart samtliga tidningar från 1645–1906 fritt tillgängliga för alla. Det innebär också fler äldre lokaltidningar, som tidigare saknats i tjänsten.
22 juni 2021
I dag besökte Lettlands president, Egils Levits, Kungliga biblioteket.
24 maj 2021
Sedan 1995 bevarar KB svenska dator- och tv-spel. Men biblioteket saknar många delar av utgivningen, särskilt onlinespel och appar. Därför gör KB nu en satsning på att samla in digitala spel, så att även framtida generationer kan studera dem.
30 april 2021
I dag överlämnades pliktmaterialutredningen till Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning. Utredningen innehåller bland annat förslag på vilka typer av material som KB ska samla in i framtiden.