Tillgänglighet på KB:s webbplatser och digitala tjänster
Här redogör vi för vilka brister som finns i tillgänglighet på Kungliga bibliotekets webbplatser och digitala tjänster. Här får du också information om hur du kan kontakta oss om du behöver innehåll som inte är tillgängligt för dig, eller om du upptäcker fler brister.
Kungliga biblioteket arbetar med att tillgängliggöra digitala tjänster och system. Vi strävar efter att våra webbplatser och digitala tjänster ska kunna uppfattas, hanteras och förstås av användare, samt uppnå grundläggande tillgänglighet genom att följa Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) Länk till annan webbplats. 2.1 AA.
På denna sida hittar du tillgänglighetsredogörelser för Kungliga bibliotekets webbplatser och digitala tjänster som berörs av Lag (2018:1937) om tillgänglighet till digital offentlig service Länk till annan webbplats..
Sidan uppdateras löpande med tillgänglighetsredogörelser för de av KB:s tjänster som berörs av lagen.
Generella brister
Generellt förekommer brister i dokument, till exempel PDF-filer. Bristerna rör bland annat taggning, navigering, och alt-texter. KB arbetar löpande med att anpassa de dokument som omfattas av lagen.
Tillgänglighet för KB:s digitala tjänster och system
- Anvisningar för katalogisering (RDA)
- Arken
- Biblioteksdatabasen
- Biblioteksstatistik, enkät
- Biblioteksstatistiksdatabasen
- Bläddra
- data.kb.se
- Digitaliserade kortkataloger
- E-plikt
- id.kb.se
- ISBN Sverige
- ISSN
- Katalogisatörens verktygslåda
- KB Namespace
- Kulturarw3
- Libris export
- Libris fjärrlån
- Libris katalogisering
- Libris login
- Libris uppsök
- Libris webbsök
- Manuscripta
- Metadatabyrån
- Nilex
- Nya Lundstedt Dagstidningar
- Plåten
- Publicera
- Regina
- Stilguide
- Suecia
- Svenska tidningar
- Svensk historisk bibliografi
- Svensk mediedatabas
- Swepub analys
- Swepub sök
- Uppladdning
- URN Server
- Ändringsmeddelanden CXZ
Vad kan du göra om du inte kan använda delar av KB:s webbplatser och tjänster?
Om du behöver innehåll från KB:s system eller tjänster som inte är tillgängligt för dig, kan du meddela oss via formuläret nedan. Vi kommer då att försöka ordna ett tillgängligt alternativ till digital service som du har rätt till. Det kan till exempel handla om vägledning via telefon.
Svarstiden är normalt 5 dagar.
Rapportera brister i tillgänglighet
Vi strävar hela tiden efter att förbättra den digitala tillgängligheten. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, kan du meddela oss via formuläret nedan så att vi får veta att problemet finns.
Kontakta oss om tillgänglighet
Tillsyn
Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) Länk till annan webbplats. och påtala det.