Aktu­ellt från Swepub: december 2023

En sammanställning av de senaste nyheterna kring Swepub.

Uppdaterad Swepub Roadmap

Formen för Swepubs roadmap är uppdaterad tillsammans med innehållet. I stället för specifika releaser visar roadmapen vilken utveckling som pågår samt vad som är planerad att komma efter den och längre framåt.

För närvarande pågår uppdatering av datahantering enligt den reviderade Swepub MODS-formatspecifikationen. Den är planerad att sättas i produktion den 15 februari.

Framtidens sökmöjligheter i Swepub

KB har påbörjat arbete med att utveckla en ny söktjänst som på sikt ska ersätta dagens söktjänst för Libris. Läs mer om den nya utvecklingsinsatsen.

KB kommer att undersöka möjligheter att använda söktjänsten som utvecklas för Libris även för Swepub. För att hämta in synpunkter på dagens söktjänst för Swepub planerar KB att publicera en enkät i Swepubs söktjänst och hålla i en digital Swepub-träff om framtidens sökmöjligheter i Swepub under vårterminen 2024.

Swepub-träff

Swepub-träffen med med tema Öppen tillgång i siffror blir av den 2 februari. Johan Fröberg från KB presenterar hur KB sammanställer statistik om öppet tillgängliga publikationer. Inbjudan kommer att skickas via Swepubs sändlista.

Rapporterade buggar

Följande buggar är kända:

  • Siffran för berikade data för öppen tillgång i tjänsten för Databearbetning - Datakvalitet skiljer sig från antal berikade poster i förhandsgranskningen.
  • Visningen av poster i tjänsten för Bibliometri uppdateras inte när sökningen ändras.
  • En borttagen post i Swepub ligger kvar i söktjänsten.

KB arbetar med buggar i den löpande förvaltningen och rättningar sätts i produktion när de blir färdiga.

Kalender

  • Swepub-träff med tema Öppen tillgång i siffror den 2 februari. Inbjudan kommer via Swepub-sändlistan.
  • Möte i Swepub utvecklingsråd den 2 februari 2024.
  • Release av Swepub preliminärt den 15 februari 2024.

Vill du ha fler nyheter från KB?

Under Prenumerera på Nytt från KB kan du välja de områden som intresserar dig. Du kan också följa oss på Linkedin Länk till annan webbplats..