Nyöppning av kafé och restaurang på KB

Efter ett längre uppehåll är nu kafé- och restaurangverksamheten tillbaka i KB:s lokaler. Välkommen tillbaka till Kafé Valfrid den 27 maj och till lunchrestaurangen Sumlen den 12 augusti!

Restaurang Sumlens källarvalv. Foto: Carotte

Lunchrestaurangen Sumlen på KB nyöppnar i augusti.

Den nya restauratören Proviant kommer att driva både kaféet och restaurangen. Proviant finns sedan tidigare på tre andra platser i Stockholm. Med sitt koncept svensk råvarukultur skapar de smakrik och engagerande mat, tillagad från grunden och med hållbarhet i fokus. Råvarorna följer säsong och lyfter de svenska smakerna och det svenska kulinariska arvet.

Frukost, lunch och mellanmål på Kafé Valfrid

Måndag 27 maj öppnar dörrarna till Kafé Valfrid, där det erbjuds frukost, lunch, mellanmål och kaffe. Från eget bageri hämtas nybakt varje dag i form av surdegsfrallor, kanelbullar, tårtor och bakverk. Vid lunch fylls utbudet på med sallader, fyllda surdegsbaguetter och wraps.

Kafé Valfrid kommer inledningsvis att följa bibliotekets öppettider, men med stängt lördagar och stängt för sommaren mellan 8 juli och 11 augusti.

Nyöppning av lunchrestaurang Sumlen

Den 12 augusti sker den efterlängtade nyöppningen av lunchrestaurangen Sumlen! Här kommer varje vecka att erbjudas två dagens lunchrätter, varav en vegetarisk, samt en veckans klassiker.