fullskärmsbild

Få hjälp att hitta vardagstryck

Stora delar av vardagstrycket är inte sökbart och därför kan du behöva hjälp att hitta. Här kan du kontakta oss.

Leta först här

Börja med att söka i Libris Länk till annan webbplats. och Regina. Länk till annan webbplats. för att se om materialet går att beställa. Det finns både poster för enskilda trycksaker och samlingsposter för utgivare där en mängd trycksaker samlas.

Beställ fram material

En stor del av vardagstrycket går inte att beställa fram i våra söktjänster. Det är ordnat efter olika regler, i korthet efter utgivare av trycksakerna och i tidsperioder. Använd kontaktformuläret för din fråga så undersöker vi samlingen. Ju mer du tänker igenom frågan, desto lättare är det för oss att hitta rätt.

För att ta reda på vem som givit ut det tryck du söker kan du till exempel använda dig av Sveriges handelskalender Länk till annan webbplats., Sveriges industrikalender Länk till annan webbplats., kommunernas föreningsregister och andra databaser för att ringa in ditt sökområde.

Viktigt att känna till

Vardagstryck får du läsa i KB:s specialläsesal. Läs om läsesalen Öppnas i nytt fönster..

För att få tillgång till samlingen måste du ha ett lånekort på KB. Ansök om lånekort Öppnas i nytt fönster.. Lånekortet hämtar du ut när du kommer till KB.

Om samlingarna

Upptäck KB:s vardagstryck

Vardagstryck är tryckt material med aktualitet för dagen. Här kan du finna stort och smått, från matbutikens lokala veckoblad till information från kommuner och myndigheter.

Läs mer om vardagstryck
Tyck till

Hjälpte den här sidan dig?