Mat och dryck

Det är tyvärr inte möjligt att ta med mat eller dryck in i biblioteket då det kan skada samlingarna. Däremot finns både en lunchrestaurang och ett kafé. I kaféet kan du även äta medhavd mat.

Restaurang Sumlen

Sumlen återöppnar den 12 augusti 2024.

Restaurang Sumlen ligger i ett källarvalv, en trappa ner från entréplan. Från och med 12 augusti kommer här varje vecka att erbjudas två dagens lunchrätter, varav en vegetarisk, samt en veckans klassiker.

Johannes Bureus (1568-1652), Sveriges förste kungliga bibliotekarie, hade en stor anteckningsbok som han själv kallade Sum(b)len. Den är inbunden i ett pergamentsblad ur en medeltida latinsk handskrift och innehåller närmare 700 blad.
Kaféinteriör

Kafé Valfrid

I Kafé Valfrid på entréplan erbjuds frukost, lunch, mellanmål och kaffe. Från eget bageri hämtas nybakt varje dag och vid lunch fylls utbudet på med sallader, fyllda baguetter och wraps.

Öppettider

  • Måndag–torsdag: 0919
  • Fredag: 0918
  • Lördag: Stängt

Sommaröppet 24 juni – 31 augusti

  • Måndag–torsdag: 0918
  • Fredag: 0917
  • Lördag: Stängt

Stängt mellan 8 juli och 11 augusti.

I en del av kaféet finns särskilda platser för dig med egen medhavd mat. Tyvärr finns ingen möjlighet att värma maten.

Valfrid Palmgren (1877–1967) var bibliotekspionjär och KB:s första kvinnliga bibliotekarie. Hennes bok Bibliotek och folkuppfostran (1909) inledde en stark utveckling av de svenska folkbiblioteken.
Besök KB

Förbered ditt besök

KB är inte som andra bibliotek. Våra samlingar ska kunna studeras både av dig och av dina släktingar om 100 år.

Mer om KB:s särskilda rutiner
Tyck till

Hjälpte den här sidan dig?